Anotimp intarziat

O primavara intarziata se tara incet prin iarba uscata si arsa, ramasa din toamna trecuta. Aceeasi primavara intarziata, neputincioasa si slaba, batea sfioasa in geamurile inghetate, ca s-o primim in case si in suflete.

Dar nu i-a deschis nimeni.

Si atunci, de ciuda, a nins !! A plans ! Si cerul s-a umplut de nori, murind seninul pentru totdeauna, iar ghioceii au inghetat unul cate unul.

De acum, privighetoarea poate sa mai astepte mult si bine sa infloreasca liliacul si sa-i cante doine iar, caci de -acum, florile primaverii nu se vor mai trezi. Iar primadona va bate din aripi si isi va lua zborul spre Soare, sa-l implore sa invieze primavara…Dar, iata, s-a transformat si ea in gheata, mica jucarie de cristal agatata de infinitatea albastra a Majestatii Sale Cerul.

Si a continuat sa ninga de am crezut ca ne va inghiti pe toti zapada si ne va ingropa in primavara, ca pe niste statui de chihlimbar aduse ofrande zeilor adormiti de prea multa beatitudine. Poate ca unii asteptau din nou Craciunul sa le aducadin nou bucurie , dar n-a mai venit nici el.  Frigul se lasa tot mai greu peste peste primele narcise, care, mai indraznete fiind, si-au desfacut corola de minuni in fata unei lumini solare indepartate si straine. Si toate au amortit. Intru hibernare sau adormire in moarte, nici nu mai stiu ce fel de somn fara vise a cuprins firea, fara tagada si fara putinta de intoarcere din drum.

Asa a fost. Asa a fost acel anotimp intarziat printre clipe. Atunci, cand a nins in primavara mea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: